Ви зараз переглядаєте ПУДРОВЕ НАПИЛЕННЯ БРІВ: ОСОБЛИВОСТІ, ДОГЛЯД, НЕДОЛІКИ

В останні роки на зміну травматичній та болючій техніці татуювання брів прийшло пудрове напилення брів. І хоча результат тримається не 5 років, а приблизно 2 роки, щадні технології дозволяють будь-якої миті зробити корекцію форми без виведення пігменту лазером. Але перш ніж зважитися на популярну процедуру багато дівчат намагаються з’ясувати, які особливості, а також плюси та мінуси пудрових брів.

Пудрове напилення брів

Пудрове напилення брів – це популярна б’юті-процедура, яка виконується в апаратній техніці, її принцип полягає в точковому (піксельному) введенні пігменту для ефекту незмивного макіяжу. Завдяки тому, що фарба проникає в шкіру з різною насиченістю та частотою пікселів, вправний майстер може досягти натурального ефекту напилення. Брови виглядають дуже природно, зберігають задану форму, хоч і не мають різких меж.

Пудрове напилення – найменш болісна процедура з усіх методик перманентного макіяжу. Результат техніки – витончено підфарбовані, наче тінями, брови. З внутрішньої сторони брів колір менш інтенсивний, а ближче до хвостиків обриси та насиченість стають яскравішими.

Пудрове напилення брів є малотравматичним. Таким чином, для загоєння потрібно мінімум часу. Це також зменшує втрати пігменту. І пам’ятайте, чим більше у вас натуральних волосків, тим природнішим буде промальовування татуажу.

Пудрове напилення брів: підготовка

Щоб пудрове напилення брів і загоєння епідермісу пройшло гладко і швидко, клієнт косметологічного салону повинен відповідально поставитися до попереднього процесу. Протягом 10-14 днів доведеться дотримуватися певних обмежень. Як правило, косметолог під час попередньої консультації розповість, які заходи слід вжити, щоб знизити ризик виникнення ускладнень.

Читайте також: ЩО ТАКЕ КОНСИЛЕР – ЯК НАНОСИТИ КОНСИЛЕР ПРАВИЛЬНО

пудрове напилення брів

У найбільш загальному вигляді покроковий план підготовки має такий вигляд:

  • За 1-2 тижні до сеансу роблять алергічні проби на пігменти, анестетики та дезінфікуючі засоби.
  • За 10 днів до відвідування салону перестають користуватися косметичними засобами (декоративними та медичними). Також із цього моменту перестають відвідувати солярії, пляжі, робити косметологічні процедури. Ці обмеження дозволять шкірі максимально відновитись перед травматичним впливом.
  • Якщо вас часто турбує герпес, за 2 дні до процедури слід приймати противірусні ліки у профілактичній дозі. Ці препарати підтримають імунітет і не дозволять загостритися інфекції зовнішнього після впливу.
  • За 24 години до візиту до косметолога відмовляються від куріння, прийому алкоголю і напоїв, що містять кофеїн (тобто енергетиків, кави, чаю і т.д.). З раціону прибирають смажену їжу та соління, обмежують споживання води. Ці дії дозволять знизити ризик розвитку набряків. Цигарки та алкоголь виключають тому, що вони здатні знизити ефективність знеболювальних засобів.

Правильна підготовка до процедури – найкраща гарантія її безболісності та швидкого загоєння шкірного покриву. Не нехтуйте рекомендаціями косметолога!

Пудрове напилення брів: як відбувається сеанс

У день, на який призначено процедуру пудрового татуажу, не плануйте візитів та інших справ, які потребують появи на публіці. Постарайтеся прийти в салон трохи раніше призначеного часу – це дозволить майстру працювати без зайвого поспіху та нервів. Слід уникати стресів перед сеансом, щоб бути у спокійному та зібраному стані.

Починається сеанс із ретельного очищення шкіри від слідів макіяжу, шкірного сала та інших забруднень. Майстер обробляє зону нанесення перманенту засобом для видалення косметики, а потім – антисептичним розчином, щоб запобігти попаданню в ранки інфекції.

Читайте також: МАСКИ ДЛЯ ОБЛИЧЧЯ В ДОМАШНІХ УМОВАХ: ЖИВЛЕННЯ ТА МОЛОДІСТЬ

пудрове напилення брів

Далі (разом із клієнтом) косметолог складає ескіз: визначає форму контуру, підбирає колір пігменту. За цей час зі шкіри встигає випаровуватись антисептик. Ескіз спеціальним олівцем наноситься на обличчя, при цьому (на відміну від волоскової технології) не потрібно збривати волоски.

Коли ескіз затверджений, майстер вводить знеболюючий препарат і розпочинає роботу. Машинка спеціальною голкою проколює лусочки епідермісу і під тиском розпорошує фарбу, яка невеликими порціями вноситься до шкіри.

Уся процедура може тривати від 20 хвилин до 1 години.

Догляд за шкірою після пудрового напилення

Шкіра, що зазнала травматизму, не повинна сохнути, щоб скоринки, що утворилися, надалі були м’якими. Для цього необхідно обробляти шкіру хлоргексидином і при необхідності наносити на шкіру пом’якшувальний засіб за рекомендацією майстра. Ідеально в цьому випадку підійде вазелін чи інші спеціальні креми, мазі. Його потрібно акуратно, легкими рухами наносити на шкіру тонким шаром.

Важливо! Після процедури необхідно почекати 2-3 години і не змивати засіб. Після цього змити його за допомогою дитячого мила, промокнути м’якою серветкою без ворсу та тонким шаром нанести вазелін. Пізніше вазелін або інші мазі можна зовсім не використовувати, шкіра самостійно заживе без проблем і ускладнень.

У перші 2-3 дні слід уникати контакту з водою, щоб не занести бактерії через відкриті ранки. Також не рекомендується використовувати будь-які засоби для вмивання.

Яких процедур для особи слід уникати? Щоб шкіра швидко загоїлася без негативних наслідків, слід виключити нанесення на неї (мається на увазі зона брів) різноманітних косметичних засобів: будь-якого виду креми, олії, гелі, сироватки тощо. Не варто робити пілінг чи скрабування, вищипувати брови. На перші 7 днів краще відкласти будь-які косметичні процедури над бровами за винятком тих, які рекомендовані майстрами. Скрабувати та робити пілінг шкіри можна лише через місяць після процедури, коли шкіра повністю відновиться.

пудрове напилення брів

Чого не можна робити під час загоєння шкіри? Плановані походи в сауну та лазню відкласти на пізніше. І не варто забувати одягати капелюшок із широкими полями, якщо планується тривале перебування на сонці. Пряме сонячне проміння може негативно позначитися на стані травмованої шкіри. До речі, коли вона загоїться, перед виходом на сонце рекомендується наносити сонцезахисний крем.

Пудрове напилення брів: переваги та недоліки

Пудрове напилення брів має цілу низку переваг:

  • Сеанс займає трохи близько 60 хвилин.
  • Голки занурюються в дерму всього на кілька часток мм. Тому болючих відчуттів практично немає.
  • Ризик ушкодження судин чи нервів практично відсутній. Відновлення шкіри відбувається швидше і забирає менше сил.
  • Ефект стійкий і тримається до 2 років. При цьому за потреби допустимо доповнювати пудровий татуаж звичайною косметикою.
  • Брови після напилення виглядають натурально та природно.
  • Пудрове напилення брів усуває прогалини у кольорі.
  • Ви можете вибрати будь-який відтінок та рівень насиченості піменту.

Проте пудрове напилення брів також має деякі негативні сторони:

  • При пудровому напиленні пігмент на шкірі тримається набагато менше, ніж при класичному татуажі.
  • Залежно від типу шкіри та індивідуальних особливостей ефект зберігається приблизно 10 -18 місяців, далі фарба поступово сходить нанівець, за допомогою поступового вигоряння.
  • Після певного часу вам потрібно буде звертатися повторно до майстра, щоб він здійснив корекцію, оскільки з першого разу ви можете не досягти потрібного відтінку.
  • Щоб максимально зберегти ефект пудрових брів, вам необхідно додатково доглядати за бровами.
  • Відсутність можливості кардинально змінити форму брів.

Догляд за пудровими бровами

Ми вже знаємо, що спочатку після процедури пудрового напилення не можна чухати брови, мочити їх, фарбувати декоративною косметикою. Але що робити потім?

пудрове напилення брів

Приблизно через кілька тижнів після проведення процедури пудрового напилення важливо дотримуватися деяких правил:

  • Слід на якийсь час забути про солярію. Якщо ви збираєтеся у відпустку, намагайтеся уникати впливу на шкіру прямих ультрафіолетових променів. Завжди наносьте сонцезахисні креми.
  • Сауна та лазня також заборонені.
  • Декілька тижнів після напилення не вдаватися до корекції або епіляції брів.
  • Виключити в області брови жирний живильний крем та кислотний пілінг.
  • Виключити препарати, що розріджують кров, у тому числі зменшити питний режим, прибрати всілякі енергетики, алкогольні напої та каву.
  • Не їсти продукти, які затримують воду в організмі, а саме солоне, гостре та копчене.
  • Ненадовго призупинити процедури у косметолога і відмовитися від масажу обличчя.
  • І найважливіше правило: в жодному разі не здирати частинки шкіри, що відлущилися, щоб уникнути появи шрамів.

Чи боляче робити пудрові брови

Хоча техніка напилення користується неймовірною популярністю, деякі дівчата, які мріють про ідеальні брови, не наважуються зробити пудрове напилення брів через низку побоювань. Наприклад, багато хто вважає, що пудрові брови боляче робити.

Насправді одна з головних переваг пудрових брів — мінімальна болючість, адже для введення пігменту використовуються надтонкі голки. Здебільшого у жінок під час процедури немає сильних больових відчуттів, вони навіть відмовляються від анестезії.

Безперечно, поріг больової чутливості у всіх різний – у когось навіть при вищипуванні брів на очах виступають сльози. В цьому випадку при необхідності майстер використовує анестетик у вигляді крему або гелю.

Протипоказання при пудровому напиленні

Пудрові брови повністю протипоказані при:

  • інсулінозалежності;
  • гепатиту, СНІДу, ВІЛу;
  • поганому згортанні крові, бронхіальій астма, підвищеному тиску, нирковій недостатності;
  • алергічній реакції на препарати;
  • цукровому діабеті;
  • хронічних захворюваннях на стадії загострення;
  • онкології;
  • дерматиті;
  • якщо є ранки, подряпини, опіки та інші ушкодження в області брів, а також родим або родимі пятна;
  • вагітності;
  • лактації;
  • сивих волосках (не береться пігмент);
  • менструації;
  • якщо ви після пластики (і якщо ще не минуло півроку);
  • якщо тільки зробили чищення чи пілінг, чи будь-які інші маніпуляції у косметолога.
пудрове напилення брів

У фахівців немає єдиної думки, чи можна робити пудрове напилення брів вагітним і мамам, що годують. Під час вагітності та грудному вигодовуванні організм зазнає гормональних змін, тому результат процедури складно передбачити. Але чим хороші пудрові брови, то це тим, що процес напилення зазвичай проходить без використання знеболювальних засобів, які могли б проникнути в кровотік. Таким чином, побоюватися негативних наслідків для дитини не варто.

Кому слід обрати татуаж такого типу

Мода змінюється, тому на неї варто орієнтуватися не стовідсотково. Важливо вибирати собі те, що справді підходить і підкреслює природну красу.

Пудровий татуаж брів варто зробити:

  • Якщо у вас дуже світлі брови, а волосся при цьому більш темне. У такому разі ніжний пудровий татуаж зрівняє колір. При цьому нового контрасту не виникне, оскільки ефект все ж таки вийде легший, ніж при інших видах татуажу.
  • Якщо брови нерівні. Іноді місцями може бути об’єм, а місцями майже повна відсутність волосків. У такому разі за допомогою пудрового напилення можна зробити корекцію форми.
  • Якщо вам хочеться більшої насиченості кольору.
  • Якщо брови швидко вигоряють на сонці. Особливо це відбувається влітку. У такому разі пігментування дозволить зберегти колір.
  • Найбільше пудрове напилення брів підходить блондинкам і дівчатам з русявим волоссям. Але і під темне волосся можна випробувати цю техніку. Ступінь яскравості пігменту можна вибирати.

Слід зазначити, що кінцевий відтінок напилення залежатиме не тільки від кольору пігменту та майстерності фахівця. Важливо також те, як шкіра прийматиме фарбу. Іноді вона сильно відкидає сторонні речовини. Через це брови виходять світлішими. Також на результат впливатиме клімат, спосіб життя клієнта та інші фактори.

Залишити відповідь