Ви зараз переглядаєте ЛАЙФХАКИ ДЛЯ ДОМУ ТА КОРИСНІ ХИТРОЩІ ДЛЯ ПОБУТУ. ВІДЕО
  • Категорія запису:Відео

Організувати в будинку порядок і зберігання речей – справжнє мистецтво, яке вимагає часу й матеріальних витрат. Побутові труднощі так і норовлять зіпсувати нам життя. Але немає таких проблем, які не можна вирішити, якщо знати кілька хитрих прийомів. Підготували для вас корисні лайфхаки для дому, а також відео поради для організації побуту.

Лайфхаки для дому

Ми підібрали для вас корисні лайфхаки для дому на всі випадки життя, які дійсно працюють.

Тримайте в будинку кілька комплектів найбільш використовуваного інвентарю. Підтримувати чистоту й порядок простіше, якщо все потрібне є під рукою. Тримайте в шафці біля вхідних дверей і поруч з відкритим балконом совок і щітку, щоб швидко змести пил та бруд. У дощові дні покладіть там же і невелику ганчірку для підлоги, щоб за пару секунд витерти воду і бруд.

Накрийте верх кухонних шаф плівкою. Якщо у квартирі високі стелі, то верхні полиці кухонного гарнітура постійно забруднюються сумішшю пилу та жиру, яку складно відмити. Накрийте їх рулонною плівкою, яку можна знайти в будь-якому магазині товарів для будинку, і під час генерального прибирання вам не доведеться витрачати на ці місця багато часу.

Пересолена їжа. Ви приготували смачний суп на обід, але він виявився пересоленим – не біда. Візьміть трохи рису й загорніть його в шматочок марлі. Опустіть його в каструлю та проваріть деякий час. Крупа вбере в себе зайву сіль, але смак не зіпсує.

Виведення плям і маска для волосся. Свіжі курячі яйця можна використовувати в якості живильної маски для волосся, яка зробить їх блискучими й шовковистим. При цьому змивати її можна тільки холодною водою. Якщо ви забруднили одяг кров’ю, замивайте її такою ж водою. Плями від фруктів виводьте гарячою.

Видалення воску з речей. Якщо ви випадково капнули воском або парафіном на улюблений одяг, не хвилюйтеся. Пропрасуйте брудне місце праскою через аркуш паперу і подивіться на результат.

Читайте також: ПОРАДИ ГОСПОДИНЯМ: БАБУСИНІ ПОРАДИ СУЧАСНИМ ХАЗЯЙКАМ

ЛАЙФХАКИ ДЛЯ ДОМУ ТА КОРИСНІ ХИТРОЩІ ДЛЯ ПОБУТУ. ВІДЕО 1

Канцелярська гумка у ванній. Вам набридло очищати душову кабіну або ванну від волосся? Візьміть звичайну гумку з канцелярії й киньте її на дно. Вона збере на себе все волосся. Потім ви легко видалите її разом зі сміттям.

Плями на підвіконні. Руді сліди від води з квіткових горщиків, яка протекла, легко видалити з підвіконня за допомогою соди.

Нагрійте оцет в мікрохвильовці, щоб очистити її. Якщо ви не можете відмити мікрохвильову піч від засохлих бризок, скористайтеся оцтом. Просто поставте ємність з ним в мікрохвильовку та ввімкніть її на 3-4 хвилини.

І душову лійку теж відмийте оцтом. Вапняний наліт, який накопичується на лійці душа та інших частинах сантехніки, теж відмінно змивається оцтом. Налийте його в пакет, закріпіть на душі так, щоб лійка була повністю занурена в рідину. Через пару годин душ буде як новий!

Приберіть шерсть гумовими рукавичками. За рахунок своєї поверхні гумові рукавички дуже швидко збирають шерсть з меблів та одягу. Просто надіньте їх на руки і з зусиллям проведіть по поверхнях, періодично викидаючи накопичене.

Кров комара на шпалерах. Якщо ви прихлопнули комара, який напився крові, на нових шпалерах, їх ще можна врятувати. Брудне місце акуратно протріть ватяним спонжем для обличчя, змочивши його в перекису водню. Від плями не залишиться й сліду.

Використовуйте засіб для миття посуду для прання одягу. Сучасні засоби для миття посуду відмінно справляються з жиром. Використовуйте це не тільки на кухні: рідина допоможе вам відіпрати жирні плями на одязі та меблях.

як вивести плями

Як позбутися від скалки. Скалки зі шкіри легко видаляються за допомогою звичайного клею. Намажте пошкоджене місце клеєм і дайте висохнути. Потім зніміть зі шкіри клей разом зі скалкою.

Оновлене взуття. Збиті носки на темному взутті можна приховати за допомогою фарбування фломастером, підібраним під колір. Оновити лакові туфлі вам допоможе лак для нігтів.

Миття підлоги. Щоб бруду на підлозі не було видно, його потрібно мити поперек падаючого світла. Так можна однією склянкою води прибрати всю квартиру.

Відкрити банки. Якщо ви не можете відкрити банку з металевою кришкою, що закручується, переверніть її та підковирніть ножем або деякий час потримайте над палаючою свічкою. Кришку з поліетилену легко відкрити, потримавши 10 секунд під струменем гарячої води.

Дезинфікуйте губку в мікрохвильовці. Звичайна промивка губки після прибирання не дозволяє позбутися від бактерій, а вологе середовище створює відмінні умови для їх розмноження. Якщо в губці немає залізних вставок, її можна продезінфікувати в мікрохвильовці протягом пари хвилин – більшість бактерій загине.

Звичайно, це не всі секрети догляду за будинком. Ми підібрали декілька найпростіших, які знадобляться в побуті. Нижче ми зібрали відео лайфхаки для дому, які варто спробувати у повсякденному житті.


Відео лайфхаки для дому

Якщо ви любите добре поїсти, то кухня – це, напевно, улюблене місце у вашому будинку, де ви проводите дуже багато часу. Якщо це так, то вам точно не завадять нові знання, поради та лайфхаки для дому, які допоможуть зробити роботу на кухні швидше і приємніше.

Корисні поради та лайфхаки для дому, які допоможуть організувати побут в жіночому царстві – на кухні!


Ви дізнаєтеся, як розкласти предмети в шафах і що повісити на стіни. Ще одна класна ідея – зберігати складені штани під ліжком: в шафі відразу звільниться багато місця.


Як багато, виявляється, можна зробити використовуючи такий простий пристрій як резиночки, які можна знайти в будь-якому канцелярському магазині! Лайфхаки для дому, які спростять вам життя!


Діліться в коментарях, які лайфхаки для дому сподобалися вам найбільше, а які, можливо, ви регулярно використовуєте у повсякденному житті?

Залишити відповідь